כשאנחנו יוצרים תערובת קפה, אנחנו מתחייבים לטעם משובח וקבוע בכל כוס קפה. אבל איך אפשר לשמור על עקביות הטעם של מוצר חקלאי שמושפע מתנאי הסביבה?
פה המומחיות שלנו נכנסת לתמונה.
תערובת קפה היא שם כללי לשילוב בין פולי קפה ממקורות שונים. מקור ההבדל הוא במדינות המוצא בזני הקפה של הפולים (גואטמלה, ברזיל או אתיופיה, אם נציין כמה מיצואני הקפה הגדולים בעולם) ובחלקים השונים של אותו אזור גיאוגרפי, כמו למשל מדינות שונות במרכז אמריקה או אזורים שונים בברזיל.
את תערובות הקפה שלנו אנחנו יוצרים מערבוב של הזנים האיכותיים והפופולריים בעולם - רובוסטה וערביקה.
התערובות מאפשרות לנו ליצור מגוון עשיר של פרופילי טעם ומדדים נוספים. בזמן הקלייה אפשר להוסיף מעט חמיצות, להדגיש טעמים פירותיים ולהזכיר רק ברמז ארומות אגוזיות. התכונות הללו נקבעות ומודגשות על ידי סוגי הפולים, שיטת הקלייה ופרופיל הטעם. על סימפוניית הטעמים והאיזונים הזו צריך לנצח, כדי שהלקוחות שלנו יקבלו בדיוק את אותה חוויה טעימה ועקבית בכל לגימה ולגימה.
אז למה אין מתכון אחד מושלם לכל אותן תערובות? למה אנחנו פשוט לא כותבים על דף כמה אחוזים של ערביקה יש בתערובת וכמה רובוסטה ומעבירים את מכונת הקלייה
ל-ON?
זה לא כל כך מקצועי, למען האמת, ומיד נסביר למה.
קפה הוא תבנית נוף מולדתו
קל לשכוח שקפה הוא מוצר חקלאי לכל דבר ועניין, וכמו שהטעם של כל גידול חקלאי אחר משתנה בין חלקה, עונה ומדינה - כך גם פולי הקפה.
למעשה, אינספור משתנים סביבתיים משפיעים על טעם הקפה - גובה החלקה בה גדל, שיטת השתילה, מזג האוויר, אופן הקטיף (ידני או ממוכן), שיטת העיבוד, שיטת האריזה, אופן השילוח (דרך הים או דרך האוויר) ועוד ועוד. לכן, יכולים להיות הבדלים משמעותיים בטעם בין משלוח למשלוח. אם זן אחד של פולים מציג רמה שונה של טעמים מזו שהציג במשלוח הקודם, לא נצליח לשחזר במדויק את הטעם.
מי הזיז את הקפה שלי?
כדי להבין את העולם שלנו טוב יותר, בואו נצא לסיור קצר בתהליך ייצור הקפה שלנו.
את פולי הקפה הירוק הטריים אנחנו רוכשים בשיטת Sample Approve. בשיטה זו אנחנו מקבלים אריזות דוגמה במשקל 300 גרם מפולי הקפה, עוד לפני הרכישה. את הדוגמה אנחנו בודקים במעבדה שלנו כדי לוודא שהם עומדים בסטנדרטים ובאפיון הטעמים שלנו. אחרי אישור הדוגמה וקבלת משלוח הפולים המלא, אנחנו דוגמים שוב ומוודאים שיש התאמה בין הדגישה למשלוח המלא. אם אין התאמה, אנחנו מבקשים מבעל החווה להעביר אלינו דגימות נוספות עד לשביעות רצון.
בשלב הבא החום עולה, עוברים לקלייה. לכל תערובת פרופיל הקלייה שלה: טמפרטורה, שיטת הקלייה ועוד.
אנחנו קולים בשיטת Blend After, שאומרת שאנחנו קולים כל סוג בנפרד ומערבבים את הזנים אחרי הקלייה. ככה אנחנו יכולים לבצע בקרה טובה יותר וגם למקסם את איכויות הטעם של כל זן.
הפרטים הקטנים, כבר אמרנו? לאורך תהליך הקלייה אנחנו מקיימים בקרה מלאה ודוגמים את הפולים כדי לבדוק את הפרמטרים הבאים: צבע, לחות, גוף וטעם.
לאחר הקלייה והבדיקות אנחנו טועמים ומאזנים. כאן באות לידי ביטוי המקצועיות, המומחיות והשליטה שלנו באומנות הקפה, וביכולת שלנו לספק לכם חווית קפה עקבית באותה חמיצות, מתיקות, מרירות, אדמתיות, גוף, ארומה ועוד. כדי להציע בכל שקית ובכל כוס את אותה חוויה מיוחדת, כדי שכל לגימה תהיה בדיוק בעלת אותו גוף ואופי, הסוד הוא לא לשמור על האחוזים אלא להגיע לשלמות ועקביות בניואנסים של הטעמים. זאת הסיבה שאנחנו לא מפרסמים את האחוזים על אריזות הבלנד שלנו,
ואתם - פשוט תשתו, ותבינו בעצמכם.
לכל סוגי הקפה של AVA