יש אנשים של בוקר, יש אנשים של לילה, אבל בכל מקום בעולם אנשים פותחים את היום עם כוס הקפה שלהם. מבט על מקומות שונים בעולם מגלה שהקפה שלהם הוא לא בהכרח זה שאנחנו רגילים להכין ולטעום. אופציות הקפה המקומיות שלנו כל כך אוטומטיות עבורנו, שקל לנו לשכוח שבמקומות מסוימים, הקפה ממש אחר. את המקומות האלו אנחנו רוצים להגיש לכם, אם עדיין לא טעמתם והכרתם את חוויית הקפה השונה שהם מציעים.
ה-Kaffeoust של פינלנד
דמיינו לעצמכם שאתם ניגשים לבית הקפה השכונתי שלכם, טרוטי עיניים וחסרי יכולת לחשוב. אתם מזמינים קפה ומקבלים מהבריסטה כוס קפה חם ובתוכה קוביות שמנמנות של גבינה צהובה מקומית. אם הרצון שלכם לשתות קפה יעלה על המוזרות של לראות פונדו קפה וגבינה בכוס שלכם, אולי תתאהבו בקפאוסט הפיני.
קפה טובה בסנגל
הקפה הסנגלי נקרא על שם העיר הקדושה טובה. הוא מתובל בפלפל גינאי ולפעמים גם בציפורן. התבלינים מעורבבים עם פולי הקפה ועוברים קלייה, אחריה הם נטחנים ומסוננים לקפה שנותן קיק טוב במיוחד של תבלינים. במקור האמינו שלמשקה יש יכולות רפואיות. היום אנחנו לא בטוחים שזה עדיין המקרה, אבל כמו כל קפה מקומי – גם בסנגל אתם יכולים למצוא דוכני קפה טובה בכל פינת רחוב, ובשנים האחרונות אפשר למצוא אותו כבר במדינות אחרות במערב אפריקה.
להכין קפה בוץ עם חול בתורכיה
הכנסת אורחים נדיבה היא חלק מהתרבות בתורכיה והגשת הקפה המסורתי היא אחד המרכיבים הכי חשובים בהכנסת אורחים. מכאן קל להבין את החשיבות של קפה ברמה האישית והחברתית בתורכיה.
הקפה התורכי המסורתי עשוי מפולי קפה קלויים וטחונים דק, שנמזגים לספל פורצלן או נחושת הייחודי למדינה. הקפה התורכי לא מסונן, ופולי הקפה שנמזגים לכוס שוקעים בתחתיתה. אבל מה שמעניין באמת קורה עוד בשלב ההכנה. הבישול המסורתי של הקפה התורכי הוא בפינג'אן המוכר והטוב, אבל במקום לבשל אותו בגז, הפינג'אן מתבשל בתוך תבנית של חול מחומם. החול מבשל את הקפה ומאזן את כמות החום, קל יותר לשלוט בטמפרטורה הנדרשת לבישול הקפה ו"שנייה לפני שהוא גולש", הוא נמזג לכוסות הקטנות. התורכים נוהגים גם להוסיף סוכר ולאקסטרה טעם וארומה, מוסיפים גם הל.
קפה יואניאנג המלזי
מה דעתכם על לפתוח את הבוקר עם קפה שהוא קפה ותה גם יחד? הקפה המסורתי החזק של מלזיה נקרא יואניאנג והוא עשוי מ- 30% קפה שחור ו- 70% תה עם חלב בסגנון הונג קונגי, שהוא שילוב של תה שחור וחלב. אתם יכולים להזמין אותו חם או קר והוא נחשב לקפה ממריץ במיוחד. הטעם שמתקבל במשקה הוא שילוב מאוד מעניין של צ'אי ושוקולד, כשקודם כל החך שלכם יפגוש את טעמי התה. אחריו טעמי הקפה החזקים ישתלטו על העסק וישאירו אתכם עם אנרגיה לרוץ את מקדשי מלזיה הלוך וחזור.
קפה דה אולה המקסיקני
הקפה המסורתי במקסיקו מבושל עם מקל קינמון. שותים אותו עם פילונצ'ילו, שהוא קנה סוכר לא מזוקק, כשהקפה נמזג לכלי חרס שהמקומיים מאמינים שמוציא החוצה את טעמי הקפה בצורה נפלאה במיוחד.
הפראפה של יוון
את הקפה הזה אנחנו משערים שאתם מכירים, ולרבים מכם בטח יצא גם לטעום. ידעתם שהוא פרי מוחו הקודח של נציג מקומי של חברת קפה בשנת 1957? את הפראפה מכינים על ידי קפה אינסטנט שמוגש קר עם סוכר, כשהוא נח בתוך קצף שופע של חלב או שמנת. הפראפה מוגש לרוב בכוס גבוהה ונדיבה, כדי לצנן ממעלות החום הגבוהות של חודשי הקיץ ביוון. אותה המצאה של העובד היצירתי שקיבל השראה מהיופי של יוון תפסה ונשארה עד היום הקפה הקייצי של המדינה.
קפהדה הוויאטנמי
קפה קר ויאטנמי הוא שילוב של קפה מאוד מתוק ומאוד חזק. הוא מגיע לשני טעמים חזקים אלו על ידי טחינה גסה של פולי קפה כהים שנמזגים ישירות לתוך כוס חלב מרוכז וקרח דרך פילטר צרפתי.
אספרסו רומנו - קפה איטלקי אמיתי
לא חשבתם שנדבר על איטליה בלי אספרסו. אבל קפה איטלקי אמיתי בעיניי מקומיים רבים הוא אספרסו שמגיע עם פרוסת לימון על צלוחית כוס האספרסו הקטנה. לפי האיטלקים, פרוסת הלימון המדויקת מוציאה את הטעמים המתוקים מהקפה. הזמינו את הקפה שלכם פה
והשתמשו במקינטה המקורית מאיטליה כדי לייצר את המשקה שהכי קרוב לאספרסו האיטלקי המקורי.
עכשיו שקראתם, אתם בדרך להכין כוס קפה? או להזמין כרטיס טיסה?